Lisac: Nismo još odredili domaćina

http://www.imagesforme.com/upload/31ec26e9.bmp?id=d8ca2a6b0fc272b7333535323131

Iako su se u hrvatskim medijima pojavile informacije da će se Final Four NLB lige održati u Zagrebu, prvi čovjek lige, Roman Lisac za SportSport.ba tvrdi da još uvijek nema nikakve odluke o gradu domaćinu.

"Nema još odluke.", rekao je Lisac prije par trenutaka. "Meni stvarno nije jasno odakle dolaze neprovjerene informacije. Prije srijede, ili četvrtka neće se ništa znati. Kandidati za organizaciju su Zagreb, Vršac i Poreč i za sada imaju podjednake šanse. Ponavljam, u srijedu ili eventualno četvrtak objavićemo koji je grad dobio domaćinstvo."

Do odigravanja utakmica ostalo je tačno mjesec dana, a očigledno je da se radi o kolaču kojeg svi žele. Medijska halabuka krenula je iz Srbije, a sada udarac uzvraćaju Hrvati uz sasvim jasan cilj. Dovesti košarkašku karavanu u svoje dvorište.

"Mogu špekulisati koliko god hoće. Danas to rade u Hrvatskoj, a prije par dana u Srbiji su javili da je domaćin Vršac. Jedina istina je da još uvijek nismo donijeli odluku."

Polufinalne utakmice završnice igraće se u četvrtak, 22. aprila, a finale u subotu 24. aprila, a uza naslov najboljeg takmiče se Cibona, Partizan, Hemofarm i Olimpija.

Komentariši