Šuman: Sarajevo u srijedu neće putovati u Tuzlu

http://www.sarajevo-x.com/media/images/vijesti/091027066.jpg

Saga oko ponavljanja utakmice Slobode i Sarajeva očigledno još uvijek nije riješena a kada će biti ne zna se…

Naime, nakon što je Apelaciona komisija NS BiH donijela odnosno potvrdila odluku takmičarske komisije NS BiH o ponavljanju utakmice Slobode i Sarajeva bilo je gotovo sigurno da će ova dva tima snage ponovo odmjeriti u srijedu 24. marta.

Apelaciona komisija je međutim Sarajevu ostavila osam dana žalbe na njihovu odluku a uprava bordo tima odlučila se naravno ponovo žaliti.

Ono što sada mnogima nije jasno je da li će Sloboda i Sarajevo igrati novu utakmicu u srijedu. Mehmed Janjoš, trener Sarajeva i sam je izjavio da ne zna sa kim njegov tim igra narednu utakmicu a kako bismo o svemu dobili više informacija, jutros smo kontaktirali predsjednika uprave Sarajeva, Hajrudina Šumana koji nam je rekao sljedeće:

Nogometni savez koliko sam informisan danas treba da donese odluku o odlaganju te utakmice. Ne znam kako su mogli odrediti datum 24. mart ako mi za žalbu imamo 8 dana. To je nehsvatljivo, ispade da se mi trebamo žaliti nakon što odigramo utakmicu. Trebate nazvati savez i provjeriti, ja vjerujem da će se danas donijeti odluka o ponavljanju, kazao je Šuman za Sportin.ba te na pitanje da li će Sarajevo putovati u Tuzlu ako se ne donese odluka o ponavljanju, odgovorio:

Kako da NS BiH ne donese odluku o ponavljanju? Ne razumijem, dali su nam osam dana žalbe a da ne donesu odluku o odlaganju utakmice, bilo bi čudno zaista. Sarajevo vjerovatno neće putovati na utakmicu u srijedu ako se ona ne odgodi za neki naredni datum, kazao je Šuman.

3 komentara

Komentariši