Željezničar odnio bod sa Bijelog brijega


Premijer liga BiH

Željezničar je i u ovom kolu nastavio sa serijom dobrih rezultata, pa su sarajevski plavi uspijeli uzeti bod sa gostovanja na Bijelom brijegu kod Zrinjskog.

Zrinjski je od prvog sudijskog zvižduka krenuo ofanzivno ka golu Željezničara. Međutim, nakon uvodnih desetak minuta gosti sa Grbavice su se oslobodili pritiska, te preko Bešlije opasno zaprijetili golu Mostaraca. U desetoj minuti, nakon jednog skraćenog kornera, Željezničar je imao sjajnu priliku, ali loptu sa gol linije izbacuje Selimović.

Zrinjski je brzo nakon toga poveo. Selimovića u kaznenom prostoru gostiju ruši Svraka, a sudija pokazuje na bijelu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Mario Ivanković. Nakon primljenog gola, gostujući fudbaleri krenuli su odlučnije ka golu Zrinjskog, te dva puta opasno zaprijetili iz slobodnih udaraca, ali Bekrić i Bogičević su zamalo bili precizni.

U nastavku ista slika na terenu. Gosti su želili postići gol, pa se igralo otvoreno na obje strane. Željo je najviše prijetio iz prekida, a Samir Bekrić dobro je izveo jedan slobodan udarac u 50. minuti, ali golman Zrinjskog bio je na mjestu.

Željezničar je bolju igru u nastavku krunisao u 64. minuti. Korner sa desne strane izveo je Bekrić, a u petercu domaćih najviši je bio Bajić, koji glavom šalje loptu u mrežu Zrinjskog za 1:1.

Nakon postignutog gola, gosti iz Sarajeva nisu se povukli, te su pokušavali doći i do drugog gola, ali je Zrinjski u posljednjih desetak minuta meča ipak uspio preuzeti inicijativu, ali Žižović i Ivanković nisu uspjeli iskoristiti prilike, pa je susret završio bez pobjednika, 1:1.

BiH remizirala sa Portugalom

Kvalifikacije za EP U-17

U drugom kolu drugog elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo selekcija U-17 Bosne i Hercegovine remizirala je sa Portugalom na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu rezultatom 1:1.

Mlada reprezentacije Bosne i Hercegovine povela je već u 13. minuti. Abid Mujagić je asisitirao za stopera Ivana Kukavica koji pogađa gol Portugalaca za vodstvo bh. nada. Međutim, radost nije trajala dugo. Samo šest minuta kasnije Bruma je izjednačio, nakon što je jedna ubačena lopta preletila golmana bh. tima Kristijana Jajala, te došla do Brume koji neometan sa par metara izjednačuje na 1:1.

Nakon postignutog gola, Portugalci preuzimaju terensku inicijativu i stvaraju nekoliko izglednih prilika pred golom Jajala, ali mreže su ostale netaknute do kraja prvog poluvremena.

U 44. minuti Fonseca izašao sam pred bh. golmana, ali ovog puta Jajalo uspijeva izaći kao pobjednik. Šivšić je imao odličnu priliku za BiH, nakon što je sjajno prošao nekoliko igrača, ali golman Portugala Perreira uspijeva otkloniti opasnost.

Mladi bh. fudbaleri uspjeli su remizirati sa favorizovanim Portugalcima, pokazavši tako da ova generacija bh. igrača posjeduje kvalitet i talent da se nosi i sa mnogo renomiranijim evropskim selekcijama.

Hrvatska je u drugom susretu bila bolja od Rumunije.

Slavija prokockala pobjedu

Slavija je sasvim neočekivano propustila pobjedu u susretu sa Travnikom. Susret je završen bez pobjednika 1:1.

Slavija je otvorila utakmicu protiv Travničana nešto bolje, te je u prvom dijelu imala više od igre. Prvu priliku na susretu propustio je najbolji strijelac Slavije Spalević, koji je već u sedmoj minuti mogao dovesti domaće u prednost, ali nije bio precizan sa samo nekoliko metara.

Lukavičani su došli u prednost nakon lijepe akcije izvedene po desnoj strani, iskusni Baković bio je strijelac. Travnik je izjednačio samo nekoliko minuta kasnije, praktično ni iz čega. Nakon velike greške domaćih fudbalera, mladi Novo Papaz poslao je loptu u svoju mrežu, pa su Veziri sasvim neočekivano došli do izjednačenja.

Do kraja meča domaći su imali više od igre i napadali na gol Adisa Nurkovića, ali bez učinka, pa su Veziri u Travnik odnijeli vrijedan bod.

SLIKE:

Komentariši