Mešić: Idemo na pobjedu

Vikend ispred nas nam donosi devetnaesto kolo Premier lige, u sklopu kojega će najviše pažnje biti usmjereno na Bijeli brijeg u Mostaru, gdje će u nedjelju derbi kola odigrati Zrinjski i sarajevski Željezničar.

Trenutna forma ova dva kluba nam jasno govori da je pred nama zanimljiva utakmica, a poznajući trenersku strategiju Dragana Jovića i Amara Osima, imamo pravo vjerovati u takvo nešto.

Sarajlije su još danas doputovale u svoju, sada već stalnu bazu, Sportski kompleks Circle u Međugorju, gdje će se naredna dva dana pripremati za ovaj prvenstveni okršaj.

Osim će na raspolaganju u nedjelju imati sve igrače osim suspendovanog Kerle, umjesto kojega će vrlo vjerovatno nastupiti Bogičević i to u tandemu sa standardnim Elvisom Mešićem.

Upravo smo, neposredno nakon popodnevnog treninga, kontaktirali Mešića, koji nam je prenio atmosferu u taboru Želje, iz ovog hercegovačkog gradića.

Svi s nestrpljenjem očekujemo nedjelju i utakmicu protiv Zrinjskog. Naravno, optimisti smo po pitanju rezultata, jer smo u velikom usponu forme. Mi u posljednjih pet kola Premier lige imamo maksimalan skor, tako da vjerujemo u nastavak te serije i u utakmici Pod Bijelim brijegom, kaže Mešić, te dodaje:

I neriješen rezultat bi po mom mišljenju bio pozitivan rezultat za nas, iako ćemo naravno ići na pobjedu i puni plijen.

Šunjić optimista uoči derbija

Nadam se da će utakmica opravdati epitet derbija, i da ćemo i mi i Željo pokazati da nismo slučajno u vrhu tabele Premier lige. Pobjeda u prošlom kolu nad Slavijom nam je povratila izgubljeno samopouzdanje, tako da sa dosta optimizma dočekujemo nedjeljni meč, kaže stoper Zrinjskog, Toni Šunjić.

Zrinjski derbi dočekuje nakon dva vezana trijumfa protiv Travnika, odnosno Slavije, dok Željo ovog proljeća zna samo za pobjede. Plavi u tri odigrana meča imaju isto toliko pobjeda te najavljuju nastavak pozitivnog niza i Pod Bijelim brijegom.

Svjesni smo da Željo dolazi na krilima sjajnih rezultata koje su ostvarili u tri prethodna kola. Znamo da se radi o izuzetno kvalitetnom timu, koji sjajno predvodi iskusni napadač Mešanović, međutim ja vjerujem da ćemo se znati nositi sa njima, i doći do nove pobjede, rekao je Šunjić za Sportin.ba.

Bosnina utakmica sezone

Bosna ASA BH Telecom dočekuje u subotu u Zetri beogradsku Crvenu zvezdu u posljednjem kolu regionalne NLB lige za košarkaše.

Bosna će u subotu u 20.15 sati odigrati odlučujuću utakmicu NLB lige, i pokušati ostvariti najbitniju ovosezonsku pobjedu kojom bi prestigli slovenski Helios te izbjegli posljednje mjesto na tablici.

U slučaju da Bosna pobijedi, sezona bi bila donekle spašena a sarajevska momčad bi kroz domaće prvenstvo nastavila borbu za učešće u NLB ligi iduće sezone.

Trener studenata Dejan Parežanin je kazao da je Zvezda respektabilan sastav s tradicijom koju se ne smije podcijeniti, usprkos činjenici da ove sezone ne pruža najbolje partije.

Bosni je podrška publike veoma važna, pa je uprava kluba zbog toga odlučila da ulaz na utakmicu bude besplatan kako bi navijači došli u što većem broju.

Brković: Zanima nas samo pobjeda

Pred fudbalerima Zvijezde iz Gradačca je susret 19. kola, sa Rudarom iz Prijedora, gdje izabranici trenera Zorana Ćurguza, nemaju pravo na bilo kakav kiks, ukoliko žele i naredne godine igrati u Premijer ligi BiH, jer se nalaze na 13. mjestu tabele sa 20 osvojenih bodova.

Nakon odličnog starta i pobjede u Mostaru nad Zrinjskim (1:0), uslijedila su dva poraza, najprije na domaćem terenu od Slavije (2:3), a posljednji je uslijedio u srijedu od Željezničara (0:2).

Svjesni smo značaja utakmice sa Prijedorčanima, jer u ovom susretu jednostavno moramo pobijediti, a o bilo kakvom drugom ishodu uopšte i ne razmišljamo. Sigurno je da ćemo od prvog minuta ofanzivno krenuti ka golu golmana Avdukića, kako bi rano postigli gol i tako sebi olakšali posao. I Rudar se nalazi u veoma teškoj situaciji, ali ubijeđen sam da bodovi ostaju u Gradačcu, kaže Zoran Brković, pouzdani fudbaler Zvijezde iz Gradačca.

Strateg Zvijezde, Zoran Ćurguz, neće moći da računa na Jusića, koji ima žute kartone, dok će Husić pauzirati drugu utakmicu zbog crvenog kartona dobijenog u duelu sa Slavijom.

Demić: Dat ćemo sve od sebe



Nakon velike pobjede nad Sarajevom u prošlom kolu, fudbaleri Veleža su gosti kod fenjeraša na prvenstvenoj tabeli, tima Laktaša.

Iako oslabljeni neigranjem Amera Osmanagića, zbog žutih kartona, te lakše povrijeđenog Asima Škaljića, rođeni vjeruju u pozitivan ishod meča.

Neigranje Škaljića i Osmanagića je hendikep, međutim nadam se da ćemo svi mi koji nastupimo u sutrašnjoj utakmici dati svoj maksimum kako bi nastavili niz pozitivnih rezultata, kaže mladi veznjak Mostaraca, Riad Demić.

Demić je prethodnih mjesec dana ponovo imao problema s povredom mišića, zbog čega ga nije bilo u timu u prva dva kola, dok je u minulom meču u srijedu nastupio tek u finišu.

Pehovi me prate već godinu dana. Stalno mi se dešavaju bizarne povrede, zbog kojih nikako da se vratim u formu iz prošle sezone. Sada je nadam se, napokon, sve iza mene i vjerujem da ću već sutra zaigrati i opravdati povjerenje koje mi trener ukaže. Još uvijek osjećam manji bol zbog čega ću ponovo ući s klupe, kazao je Demić, u kratkom telefonskom razgovoru za Sportin.ba.

Roddick u polufinalu

Amerikanac Andy Roddick plasirao se u polufinale ATP turnira iz serije 1000 u Indian Wellsu pobjedom nad Španjolcem Tommyjem Robredom u četvrtfinalu sa 6-3, 7-5…

U meču koji je trajao jedan sat i 17 minuta Roddick nije niti jednom ponudio Španjolcu priliku za oduzimanje servisa, a iskoristio je obje break prilike koje su mu se ukazale i tako sačuvao savršen omjer u međusobnim mečevima s Robredom.

Naime, bio im je ovo 11. ogled i 11. pobjeda američkog tenisača, sedmog nositelja turnira.

Roddicku je ovo ujedno četvrti plasman u polufinale Indan Wellsa u karijeri, a prošle je godine u poluzavršnici poražen od kasnijeg pobjednika Rafaela Nadala.

U polufinalu će Roddick igrati protiv pobjednika dvoboja između četvrtog i šestog nositelja, Britanca Andyja Murrayja i Šveđanina Robina Söderlinga.

U17: Poraz od Hrvatske

                              Foto: uefa.com

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine (U17) u 1. kolu kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo, danas je na stadionu Asim Ferhatović poražena od odgovarajuće selekcije Hrvatske sa 1:2 (0:1).

Kadetska reprezentacija BiH porazom je otvorila elitni krug kvalifikacija za EP. U 33. minuti Hrvatska dolazi u vodstvo pogotkom Aleksića iz slobodnog udarca, da bi na 1:1. poravnao Ćemalović u 51. minuti utakmice.

Trenutak odluke desio se u 65. minuti kada Kukavica vraća loptu svome vrataru Jajalu, kojem lopta prolazi ispod noge.

BiH – Hrvatska
  1 :
(0 :
 2
 1)
 
Stadion Asim Ferhatović Hase. Gledalaca: 700. Sudac: Davit Kharitonashvili
Strijelci: 0:1 (30.) Aleksić, 1:1 (51.) Ćemalović, 1:2 (65.) Kukavica (autogol).
BiH: Jajalo, Bilać, Šivšić (od 68. Zolotić), Graovac, Kukavica, Marin (od 57. Avdić), Bevab, Mujagić, Prcić, Maletić, Kunić (od 41. Ćemalović).
HRVATSKA: Zelenika, Gorupec, Bašić, Čiča, Barišić, Šimunović, Ivančić, Težak, Ivan Jakov (od 69. Muženjak), Livaja, Aleksić.

U drugom susretu 1. kola Druge grupe ekipa Portugala na stadionu Grbavica bila je bolja od Rumunije sa 4:1.

Susreti 2. kola igrat će se 21. marta u 15.00 sati. Reprezentacija BiH na Koševu se sastaje s Portugalom, dok će na Grbavici igrati Hrvatska i Rumunija.

Turnir se završava 24. marta susretima 3. kola BiH – Rumunija i Hrvatska – Portugal.

1 komentar

Komentariši