08.07.2009.

POCETAK:Edin Džeko 32. igrač na svijetu,Predstavljamo stadion Mokri Dolac


Kao što je od ranije pozntao, TV kuća Eurosport , bira 50 najboljih nogometaša na planeti.

Pogađate, među prvih 50 našlo se i ime našeg reprezentativca, Edina Džeke koji se nalazi se na 32. poziciji, dobrim igrama u dresu Wolfsburga i reprezentacije Bosne i Hercegovine, natjerao je članove žirija da ga uvrste na popis najboljih nogometaša u svijetu.

Eurosport je u svom obrazloženju, zbog čega je Džeko 32. na listi napisala sljedeće:

Džeko je najopasniji evropski napadač trenutno. Sa 21 golom u 15 utakmica, Džeko je pokazao svoj kvalitet, a to je upotpunio osvajanjem titule Bundeslige sa ekipom Wolfsburga. Snažan, visok, nesebičan, ali i neprincipijelan napadač, odlučio je odbiti veliki AC Milan i svoju karijeru nastaviti u Wolfsburgu.

Zanimljivo je istaći da su iza Džeke, ostali igrači poput Alonsa, Pata, Benzeme, Anelke, Robinha i ostalih, ovo je još jedno veliko prizanje za Edina Džeku, koji je sasvim sigurno, ponos svih Bosanaca i Hercegovaca.


Mokri Dolac


http://www.groundhopping.de/posujeg1.jpg Stadion: Mokri Dolac
Adresa kluba: Batinski put bb, 88240 Posušje,
Tel / fax: 039-682-199
Popularni naziv navijaca: Poskoci – Posušje
Boja drasova:svjetlo plavo bjela, (plavo-bijelo plavo-bjelo)
Rezerna boja: sve crveno

Kapacitet: 8000 (5500 sjedecih mjesta)Stadion Mokri dolac nalazi se u samom srcu Posušja na adresi Batinski put bb. Devastiran je tokom domovinskog rata a renoviran 1998. god. kada je izgradena nova sjeverna tribina a malo zatim i velika južna tribina. Danas južna tribina ceka na uredivanje poslovnih prostora ispod tribine a predviden je prostor i za svlacionice kao i prostorije NK Posušje i mnogo ostalih sadržaja.Oko stadiona nalazi se veliki parking za vozila kojim se Posušje može pohvaliti jer takvo što ima malo stadiona u BiH.
Danas je Mokri dolac moderno dizajniran stadion a jednog dana kada bude kompletno završen, biti ce jedan od najljepših stadiona u BiH.
Rukomet

Kosarka

Borilacki sportovi

Fudbal/Nogomet

Odbojka

BROJAČ POSJETA
5873

Powered by Blogger.ba

Dizajn napravio - silvionba.